„Népköztársaság útján Mennyi különös alakot elrejt A konfekció-kabát, És sohasem tudható, Hogy mikor nem látja senki őket, Mivé változnak át.” KFT-Bál van az operaházban


A bejegyzés trackback címe:

https://sanyiabagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr573514658

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Bagoly és veréb az Operánál 2012.01.03. 10:36:25

Tegnap este tüntetni mentem. Az ilyesmi eddig ritka esemény volt az életemben. Összesen talán vagy ötször, ha előfordult. De ebből három az elmúlt fél évre esett. Tartok tőle, hogy az arány romlani fog. Arányosan az ország most már nagyobb részéne...

Trackback: Rogán Antal életrajza 2012.01.03. 10:28:50

Rogán egyéves pénzügyi ügyintézői gyakorlattal megy tárgyalni az IMF-hez. Tényleg az a jó az országnak, ha nem három felkészült gazdasági szakembert, hanem egy jogászt és két pártkatonát küld a Fidesz az oroszlánbarlangba? "Kihagyják Matolcsyt az...

Trackback: Matolcsy György életrajza 2012.01.03. 10:28:19

Hogyan irányíthatja egy nemzet gazdaságát az, akinek egyetlen nap munkatapasztalata sincs a versenyszférában? Nemzetgazdasági miniszterünk soha nem dolgozott vállalkozásban, ám figyelemre méltó időt töltött igazgatással, elnökléssel, kurátorkodással és...

Trackback: Orbán Viktor életrajza 2012.01.03. 10:26:09

Alkalmas-e az ország vezetésére Orbán, akinek mindössze egy éves szociológus gyakornoki szakmai gyakorlata van a megélhetési politizálás mellett? Mihez ért az ELTE-n huszonnégy éve szerzett jogi diplomájával? Nézzük meg Europass sablonba feltöltött él...

Trackback: Orbán Viktor életrajza 2012.01.03. 10:25:21

Alkalmas-e az ország vezetésére Orbán, akinek mindössze egy éves szociológus gyakornoki szakmai gyakorlata van a megélhetési politizálás mellett? Mihez ért az ELTE-n huszonnégy éve szerzett jogi diplomájával? Nézzük meg Europass sablonba feltöltött él...

Trackback: A "Jóisten" facebookos bejegyzésben tiltakozik Orbán Viktor tegnapi beszéde ellen 2012.01.03. 08:11:38

Isten facebookos bejegyzésben kérte ki magának, hogy tegnapi, a Magyar Nemzeti Galériában elhangzott beszédébe Őt is belekeverte Orbán Viktor, regnáló miniszterelnök. "Jóisten, haza, család? Na ne szórakozzatok! Annyi bűnt követtek el má...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2012.01.02. 22:30:02

Ebben az országban az a legnagyobb baj, hogy mindenki mindenkit félrevezet. Természetesen összefogva. Ugyanis azt még az értelmiség sem meri kimondani, hogy Magyarországon 89-ben nem történt valós rendszerváltás. Akkor csak annyi történt, hogy érezvén a vihar közeledtét az MSZMP létrehozta a saját ellenzékét, a saját gyerekeiből, ismerőseiből, tagjaiból, vagy legalább is az irántuk lojálisakból. Mindezzel elkerülhette a felelősségre vonást, és osztozhatott a lenyúlt állami vagyonon. Itt 21 éve hirdetik a demokráciát, holott nálunk csak egy „áldemokrácia” működik. Könnyű az olyan embereket félrevezetni, akiknek még életükben nem volt demokráciában részük.
Jobbról, balról más sem történt 21 éve, mint hitegették az embereket és ígértek fűt-fát, holott még igazi jobboldali és valós baloldali párt sem létezik ma Magyarországon.
Itt csak akkor érhetünk el eredményt, amennyiben minden pártot kizárunk, és a nép veszi kezébe a sorsát. Elég volt a birka szerű bólogatásokból.
Szerintem nem is ezek az átmentett pártok egyedül a fő felelősök, hanem a teljes értelmiség is. Nekik kellett volna az élen járni, az oktatással és a felvilágosítással. Magától, Maris néni a falun nem fog rájönni arra mi is az igazi demokrácia. Addig arra szavaz, aki többet ígér.
Ajánlom mindenkinek elolvasni Bereznay András írását, amely tökéletesen leírja az elmúlt ötven év politikai történelmét:
www.kibulizottorszag.net/tartalom.html
Majd ezek után felejtsük el a jelenlegi pártokat és legyünk bátrak a saját talpunkra állni. Menni fog, ha nagyon akarjuk.

rockjano 2012.01.02. 22:36:09

@butus, a Magyar Köztársaság állampolgára:

"Majd ezek után felejtsük el a jelenlegi pártokat és legyünk bátrak a saját talpunkra állni. Menni fog, ha nagyon akarjuk."

Örülök hogy mindent ugyanezzel szemetelsz tele.

Mit is gondolsz pontosan az álljunk a lábunkra című dumával???

Tita nick 2012.01.02. 22:41:37

Új ellenállás.

Miért, a régi mi volt?

Alakítok egy új tömörülést.

Új tranzisztorok.

Tita nick 2012.01.02. 22:42:51

Demokráciát!

Sört, virslit!

Matematika órákat!

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2012.01.02. 22:45:57

@rockjano: olvasd el a hivatkozásomat és majd megérted.Ha nem, akkor azt nagyon sajnálom. Mellékesen nem szemetelek és nem dumálok, csak próbálom az emberek szemét felnyitni. Jelenleg ugyanis az történik, amít a dicső pártok akanak. Az emberek az igazság keresése és a megoldás helyett egymás torkának esnek. Oszd meg és uralkodj.

Tita nick 2012.01.02. 22:47:11

Itt csak akkor érhetünk el eredményt, amennyiben minden pártot kizárunk, és a nép veszi kezébe a sorsát. Elég volt a birka szerű bólogatásokból.

Az a nép, amely a Való világot nézi....

jajjdejólesznekümk! :-)))))))

Lemdvai Ildikó kívánlak, kellesz, légy enyém!

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2012.01.02. 22:49:02

@komissarlajos: Te mondod nekem, hogy nem igaz? Én végigéltem az egészet és nem mendemondákból, vagy mesékből ismerem. Egyébként nem kell egyetértened velem, meg van a jogod a saját vélemény alkotására.

rockjano 2012.01.02. 22:50:53

@butus, a Magyar Köztársaság állampolgára:
Olvastam a dolgot és elég szkeptikus vagyok ezzel kapcsolatban.

Továbbra sem értem az álljunk a lábunkra című dolgot.

A politika az egy létező társasjáték ebben pártok szerepelnek (ebben Orbánnak spec igaza van).

Ha nem tetszik ami van és senki sem elég szimpatikus akkor pártot kell alapítani, őrületes feladat.

Vagy választani valakit aki szimpatikus elveinkhez legközelebb áll és megpróbálni rávenni a pártot hogy működjön a lehető legjobban...

Ezt a rendszert belülről lehet megváltoztatni.

Egy országot irányítani szakpolitikai kérdés választást nyerni meg érzelmi...

komissarlajos 2012.01.02. 22:55:09

schmidt pál - Dobi István, pintér satya - Berija, kötélrevaló petike - Havas Hendrik, lázár stafiruzangó apuka - Sas Józsi. Na, ekkora bunkók a mai magyar vezetőink. smici pali nem, hogy írni nem tud, de beszélni sem. Öt mondatban, olvasva hat hibát vétett.

komissarlajos 2012.01.02. 22:57:16

És, ha nincs Magyar Köztársaság akkor miért kell ilyen bunkó köztársasági elnök? Fidesz satynák! Választ kér a MAGYAR NÉP!!!

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2012.01.02. 22:59:52

@rockjano: sok mindenben igazad van, csak egyet hagysz számításon kivül. Azt, hogy a ma Magyarországon élőknek még nem volt részük demokráciában, és fogalmuk sincs róla mi az, hogyan kell a jogokat gyakorolni, mik a jogaik, a felelősségeik. A Mariska néni a faluban arra fog szavazni, aki neki nagyobbat hazudik. Meg kell tanítani az embereket mérlegelni, és arra, hogy az alapvető dolgokkal tisztában legyenek és nem hinni az ígéreteknek. Biztos vagyok abban, hogy ez nem egynapos feladat. Pontosan ezért terheli szerintem óriási felelősség az értelmiséget, mert mindezt nem tette meg.

komissarlajos 2012.01.02. 23:01:23

@butus, a Magyar Köztársaság állampolgára: És Tisztelt butus! Tegnap óta nincs Magyar Köztársaság. Tehát te nem vagy állampolgár!!! Amúgy tisztellek. (Még)

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2012.01.02. 23:04:34

@komissarlajos: Régebben csak butus voltam. Decemberben vettem fel a mostani nevem, pontosan ezért. Én is tisztellek. A tisztelethez nem kell mindenben egyetérteni. A legnagyobb bajok egyike, hogy az új genrációknál az egymás iránti tiszteletet felváltotta a gyűlölet.

rockjano 2012.01.02. 23:05:21

@butus, a Magyar Köztársaság állampolgára:

Hát igen a mi demokráciánk még fejletlen és nagyon fiatal (alig 20 éves)
Igen az embereknek még sokat kell csalódniuk hogy tanuljanak most is éppen ezt teszik.

Pártoknak tudnia kell együttműködnie és együttkormányoznia ez eddig még senkinek nem ment jól.

Mari néni is csalódik majd mindenkiben és akkor (talán) megérti hogy ne arra szavazzon aki a legtöbbet igéri (egyébként 2006-ban nem arra szavaztak speciel)
Az értemiség szerepe meg túl van értékelve, Mari nénit nem érdekli semilyen nyikhaj értelmiségi és nem is fogja...

miro1 2012.01.02. 23:06:08

@komissarlajos: Azért mert megtanulhatna olvasni a magyar népet álítólag képviseló is, attól, hogy az ország neve Magyarország, az államformája: Köztársaság!

komissarlajos 2012.01.02. 23:08:28

@butus, a Magyar Köztársaság állampolgára: Most ez nagyon tetszett. Amit írtál. A tiszteletet azzal lehet kiérdemelni, hogy emberi hangon tudsz megnyílvánulni. Távol áll tőlem ezek után, hogy sértegesselek, bár sok „nick“-et szoktam. Üdv.

2012.01.02. 23:10:57

@rockjano:" A politika az egy létező társasjáték ebben pártok szerepelnek (ebben Orbánnak spec igaza van).

Ha nem tetszik ami van és senki sem elég szimpatikus akkor pártot kell alapítani, őrületes feladat."

Öööö, nekem valahogy 2011 nem arról szólt, hogy pártok váltottak pártokat a világban.

komissarlajos 2012.01.02. 23:18:32

Tán a KFT. együttes száma (vagy zenekar,) a Bál van az Operaházban? De ez q. nagy bukás az Orbánnak. Itt emberek 10 000-ei mentek el, hogy mi ezt nem akarjuk. És az elit menekül a hátsó ajtón. Ha te annyi amennyi, akkor tudod, hogy volt egy szolgalelkű Dobi Istvánunk. Most meg van egy smicipalink. (tartalék)

komissarlajos 2012.01.02. 23:20:41

@miro1: Ékezet, helyesírás, tisztelet.

apanna 2012.01.02. 23:21:05

@komissarlajos: ALAPVETÉS

A. Cikk

HAZÁNK neve Magyarország.

B. Cikk

(1) Magyarország független, demokratikus jogállam.

(2) Magyarország köztársaság.

(3) A hatalom forrása a nép.

(4) A nép hatalmát választott képvisel i útján, kivételesen közvetlenül gyakorolja.

Elég baj az hogy nem ismered az új alkotmányt. Gyanítom a régit sem...

És ilyen tudatlanul tüntettetek? eZ SZÉGYEN.Ki vezetett meg téged, hogy Magyarország már nem köztársaság?

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2012.01.02. 23:21:13

@komissarlajos: Lefekvés előtti utolsó mondatokként. Én egyáltalán nem ragaszkodom ahhoz, hogy nekem legyen igazam. Én csak egyet szeretnék azt, hogy az egész lakosságnak jobb sorsa legyen. Üdv, és jó éjszakát.

miro1 2012.01.02. 23:21:16

@komissarlajos: Nos nem azért, de ha még 30000 voltak is (többen biztosan nem ), de ennyi, liberális- komcsi biztosan van Budapesten,. És Te hol mentél volna ki, ha egy Moszkovita által hergelt tömeg várna ?

miro1 2012.01.02. 23:22:43

@komissarlajos: Csak amit magad is meg adol másoknak..., nyelvtanban kapaszkodó, értelmezés nem ismerő tanár úr...

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2012.01.02. 23:23:35

@Morbo, a megsemmisítő: Más életkorával nem nagyon illik viccelődni. legalább is felénk nem. Egyébként kívánom, hogy valóban érd meg a 95-öt.

miro1 2012.01.02. 23:24:40

@apanna: Köszönöm, én is ezt akartam belinkelni!

A bóvli kormány most már a lottóval is csal!! 2012.01.02. 23:27:22

- hol áll az euró?
- mennyi a benzin?
- nő az államadósság
- hol a magánnyugdíj pénze?
- mennyit buktak a MOL-on?
- sikertelen államkötvény akciók
- minden emelkedik
- egykulcsos szja-val a többség rosszul jár

Ez a nagy sikeretek bóvli, szarházi Orbány kormány.

Takarodjatok még van egérút!

miro1 2012.01.02. 23:28:26

@Selmeczi a buta, rusnya szőke nő!: Valaki tőletek előbb sírt a kultúráért! Veled nem beszélt?

apanna 2012.01.02. 23:30:39

@Selmeczi a buta, rusnya szőke nő!: Vazze te délelőtt is buta voltál, erre benézek és este is buta vagy. Ez így nem lesz jó móka.

rockjano 2012.01.02. 23:34:54

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Törvényeket kell kidolgozni és meghozni, országot irányítani..ezt társadalmi szervezetek nem tudják megtenni.

Pártokra igenis szükség van, jól működő profi pártokra (nem olyanokra akik vannak)

komissarlajos 2012.01.02. 23:35:17

@miro1: Na, te ezért vagy tahó!

miro1 2012.01.02. 23:36:54

@komissarlajos: Hát Te biztos nem vagy egy kultúrlény. Én soha se tahóztam, ez csak a liberálisok teszik

miro1 2012.01.02. 23:38:42

Tény. Itt sokan azt se tudják miért tüntettek. Vicc ez az egész...

komissarlajos 2012.01.02. 23:38:53

@miro1: Itt is hiányzik egy t-betű. Légy alapos, pontos és értelmes. Kívánom.

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2012.01.02. 23:39:23

@komissarlajos: Még egy mondat: Pontosan azért vettem fel a "butus" nick-et, mert itt az Internten a többség olyan okos, hogy nem kívánok közéjük tartozni.

miro1 2012.01.02. 23:41:12

@komissarlajos: Köszi tanár úr, látom érdemi hozzászólás már nem lesz tőled, az meg hogy a t- betűk hiányoznak a klaviatúrám miatt van, mert ha gyorsan ütöm le akkor csak az egyiket érzékeli, ez van.

komissarlajos 2012.01.02. 23:44:02

@miro1: Katolikus vagyok és magyar. Mondtál valamit én válaszoltam. Megbeszélhetjük.

komissarlajos 2012.01.02. 23:45:35

@miro1: A klaviatúrára ne fogd, hogy hiányos a magyar helyesírásod.

miro1 2012.01.02. 23:48:17

@komissarlajos: Hát a magyart még elhiszem, de a többi... aki a libsiket védi, és vele az életellenes eszméket, már megbocsáss..
Egyébként meg meg jó éjszakát, mert engem nem fizetnek a Táncsics- alapítványból a hozzászólásokért, én korán kelek holnap, és megyek melózni, mert tenni akarok valamit a köztársaságért.

komissarlajos 2012.01.02. 23:50:29

@miro1: Szóval feladtad! (Én Kővári Jánosra szavaztam) Ha ismered.

Táskás Tóni 2012.01.02. 23:52:59

@apanna: Fidesz-jobbik alkotmány, úgyhogy köszönjük Emese.

Álamfő 2012.01.02. 23:57:20

@miro1: Erre mondják, hogy értelmiségi ember nem rasszista, a többi meg nem lehet az.

Álamfő 2012.01.02. 23:59:17

@miro1: Azt pedig már megszokhattuk, hogy az emberek nem tudják, hogy miért tüntetnek.. v.ö.: 2006, a többségük olvasni nem tudott, nem hogy azt, hogy miről szólt az öszödi beszéd..

Let Them Come to Berlin 2012.01.03. 00:04:52

Ott voltam.

Tehetős kispolgárság.

Vissza a köztársaság szellem.

Legyen úgy, mint Orbánék előtt.

Nekem ez volt a fő csapás.

Gazdaságról, népnyomorról tán 5 mondat volt kb. egy óra alatt.

Az elmúlt 20 év rendszerének kritikájáról kb. 10.

Bródy János énekelt. Aki az kommunista osztogatás főnöke az adathordozók után beszedett jogdíjaknak.

Ez nem tényleges rendszerváltásról, a 20 év politikai elitjének, döntéshozó párjainak közügyektől/köztulajdonoktól/pártfunkcióktól való ellehetetlenítéséről szólt.

Tisztelet a minimális kivételnek.

Ez szimpla fúj Orbán, fúj Fidesz, jöjjön vissza a korábbi állapot demonstráció volt.

Döntőrészt.

Létminimum körüli érintettek nélkül, gyönyörű megvilágításban.

komissarlajos 2012.01.03. 00:30:25

@Álamfő: TISZTELT CÍM! Ma 1,5 órán át újra meghallgattam az öszödi beszédet. Tehát mindenkit, aki azon a bizonyos bulin ott volt. (Lendvai, valamilyen Sanyi, Vastagh, stb) Nem emberem a Gy., de teljesen igazat mondott azon a rendezvényen. Várnám ugyanezt az alcsuti cigánytól.

Sicc 2012.01.03. 00:56:24

Nekem van olyan képességem, ami Orbánnak nincs:
Be tudok menni a Magyar Operaház fúbejáratán, sőt ki is tudok jönni onnan.
Na ezt csinálja utánam Orbán miniszterelnök úr!

negondolkozz!majdénmegmondom! 2012.01.03. 01:38:28

Egyelőre megúsztátok a vízágyút, szemkilövést.

Reméljük nem marad ez mindig így!

Szar lehet szegény biorobot rendőröknek, nemrég még a fideszesekre lődöztek, most meg ők a gazdáik. Úgy látszik idő kell, míg átáll a szemük a narancsról a veresre és kékre. :)

szoelloe7 2012.01.03. 01:58:13

@rockjano: Egy országot irányítani szakpolitikai kérdés választást nyerni meg érzelmi...

bump.bocs

épp az a baj, hogy ez a dilettáns marha érzelmi kérdést csinál a szakpolitikából. Belülről? ááááááá itt belűlről nem történt és nem is fog történni semmi, hisz MINDENKI úgy gondolja csak belűlről lehet. Belül pedig nincs más csak állatkert,rengeteg különféle majommal. Kívülről kell, bizony.

Balt 2012.01.03. 02:17:18

@komissarlajos: gratulálok, ez volt a leges-legtahóbb komment eddig.

komplikato 2012.01.03. 03:30:40

@Let Them Come to Berlin: "Létminimum körüli érintettek nélkül, gyönyörű megvilágításban."

Az lesz majd szép, ha az a pár millió arc megy ki tüntetni. akkor is szép lesz a megvilágítás ... csak kicsit más. Ők lehet picit dühösebbek lesznek. Pláne ha megjönnek a februári bérek adójóváírás és cafetéria nélkül. Aztán meg az emelt számlák.

bruhahahahihihi 2012.01.03. 06:49:59

ORBÁNISZTÁN DIKTATÚRA VAN, MEG KELL DÖNTENI.Pártoktól függetlenül Magyarként kell elzavarni a Nemzeti Szarokat

Trex59 2012.01.03. 07:23:25

Mivé változnak át? Mint a kommunisták demokratává?

Trex59 2012.01.03. 07:24:45

@Sicc: Ferenc testvér meg a múzeumnál a táncoló gyerekek mögött?

2012.01.03. 08:29:30

@rockjano: "Pártokra igenis szükség van, jól működő profi pártokra (nem olyanokra akik vannak) "

Ebben igazad van. Én csak azt mondtam, hogy egy rezsim megbuktatásához nem kell ellenpárt, sem program, sem gazdaságpolitika. De ha belegondolsz, Magyarországon eddig csak protest szavazás volt. Mindig valami ellen szavazott a nép.

twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX · http://freewaresoftwarenews.blogspot.com/ 2012.01.03. 08:30:32

Es ez meg csak a kezdet.
Ha Orban nem csinal valamit surgosen akkor itt nagyobb lesz a baj, mint azt gondolnank.

2012.01.03. 08:41:05

@miro1:" Csak amit magad is meg adol másoknak..., nyelvtanban kapaszkodó, értelmezés nem ismerő tanár úr... "

Helyesen:

Csak amit magad is megadsz másoknak..., nyelvtanba kapaszkodó, értelmezést nem ismerő tanár úr...

A bóvli kormány most már a lottóval is csal!! 2012.01.03. 10:00:04

Dal O. Viktor a "bóvli kisgörény" búcsúztatásához:

Kis ember hát itt a vége, látod kár volt sírni érte,
Milyen könnyen elszállt minden, és még ezt se adták ingyen.
Kis ember hát itt a vége, mért nem most ereszkedsz térdre?
Mért nem sírsz, mért nem üvöltesz, szép arcoddal mért örülhetsz?
Kis ember hát mondd, hogy: félek, mondd, hogy: értelmetlen az élet,
Mondd, hogy: mindegy miben hittél. Most már akármit megtennél.
Mondd, hogy: hazudnál, hogy ölnél, mondj amit akarsz úgy könyörögjél
Csak már ne mosolyognál végre ilyen szemtelenül az égre.
Kis ember hát itt a vége, nem volt semmid, ami megérte,
Néhány egyszerű szürke évet mosolyogsz meg most hát nem érted.
Jó időkben semmid sincsen, rossz időkben tiéd minden,
Téged küldenek elsőnek, és először terád lőnek.
Mindig minden zászlót vinni, mindig mindegyikben hinni,
S mindig félni hogy itt a vége, mert még számon kérnek érte.

Kis ember mi lett belőled, most hogy elszálltak az évek?
Nem kérdezték hogy elég-e, ahogy éltél úgy lett vége.
Mégis mosolyogsz, mintha bíznál, mintha várnának a hídnál,
És én egyre inkább félek, ahogy szép arcodba nézek.

www.youtube.com/watch?v=-4-IzpcFhbU

egerészölyv 2012.01.03. 10:04:55

@bruhahahahihihi: szerencsére titeket már tavalyelőtt kitöröltünk a nemzet seggéből.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2012.01.03. 10:38:29

@rockjano: "Mit is gondolsz pontosan az álljunk a lábunkra című dumával???"

biztos nagyon berúgott szegényke szilveszterkor. tán torog.

szájhúzó kutya · http://szajhuzokutya.blog.hu 2012.01.03. 10:46:58

Elég komoly gond van itt az emberek memóriájával, ha a kurcsányi+szadesz2.0-ás szélbalt akarják visszahozni... lesz még itt nemulass!

Démonmac1 2012.01.03. 11:12:57

@szájhúzó kutya:
Nem azt akarják visszahozni.
50% a bizonytalanok aránya.

bbenoe 2012.01.10. 13:03:51

Súlyos utánlövés, de
1. Kb. 15 éve a KFT így adja elő: "... Most már tudható, mivé változnak át..."

2. Miközben az Andrássy úton 2-án a "Ne gondold, hogy tied a világ" zúgott, Szörényi Levente a Várban emelte a festményavatás fényét. Bródy jelen volt.
süti beállítások módosítása