Igen, van annál is kellemetlenebb élethelyzet, mint amikor Vona Gábort egyszerűen faképnél hagyja a sajtó.

Ez pedig az év azon napján kap el, amikor megpróbálod feladni a NAV-nak címzett adóbevallásodat és az előtted lévő fiatal nő elővesz a tezenises papírzacskóból, (ami egyébként a budapestiek kedvenc retikülje és általában töltött káposzta van benne), 86 darab ajánlott levelet. Ebben a pillanatban egy először kellemesnek tűnő meleg érzés indul el felfelé a gerinceden, egészen az agyad azon pontjára, ami ingert bocsájt ki a halántékodnak, hogy MOST kell dobbannia egy kicsit.

Civilizált ember módjára természetesen nem mutatsz semmi többet a testi jelzésekből. Inkább elkezded simogatni a telefonodat, mint biztos szeretőt, aki majd eltereli a gondolataidat. De már csak 12%-on van az aksi. Leveszed a fényerőt, kikapcsolod a wifit és várod a pillanatot, amikor végleg lekapcsol a képernyő és majd érzed: belehalsz az unalomba vagy az agyvérzésbe, mert a telefon elsötétülése után már nem tudod elterelni a figyelmedet, csak kattogni fogsz azon: miafa***értnemamásiksorbaálltam? Miért nem adtam fel hamarabb, amikor már két hete kész van az adóbevallásom? Miért? MIÉRT? MIÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉ'?????,,,,,???,,,,,,,;;;;;;,,

Vagy elkezded figyelni az embereket. A mögötted lévő idős hölgyet, aki azt kérdezi: - Sok van még? Amire mégis mi lehetne a válasz? 

A még hátrébb álló kismama, aki a pocakját fogva mondogatja: - Nem, köszönöm, nem kell előre engedni. Kibírom!
Ő volt az egyetlen, aki villámgyorsan menekülhetett volna a helyzetből, hiszen a gyermekgyártás folyamata elég megterhelő lehet.

De! Én úgy döntöttem inkább figyelem az előttem álló fiatal nőt, aki csak halkan merte megjegyezni: - Elnézést, de a munkaköröm része, hogy ezeket fel kell adjam.

És akkor megértettem valami fontos dolgot. A lüktető kis halántékommal együtt lüktetett az övé is. Csak az övét még többen nézték a postán tartózkodóak, egészen addig, amíg szinte menekülve el nem hagyta az épületet.

sanyi_1674-01.jpg


A bejegyzés trackback címe:

https://sanyiabagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr616184289

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.05.20. 13:15:30

Áh, nálam ez rendszeres...
regelenként posta, ha van valami befizetnivaló, értesítő.
Kik tolakodnak? Legjobban a nyugdíjasok.
A 12 munkahelyből jó esetben 5 megy. Pedig a nagy tömeg mindig reggel jön.
Odamegyek az értesítőmmel, amin csak az van, hogy "levélküldemény", közli a néni, hogy ez külföldi, csak a csomagos ablaknál tudják kiadni. Az "értesített levélküldemény" az egyetlen sorszám ami passzol rá.
Megszoksz vagy megszöksz...
süti beállítások módosítása