A bejegyzés trackback címe:

https://sanyiabagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr183783228

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsolt9891 2012.01.26. 10:08:28

IQ terén ha jól tudom egy (miért is ne) kínai fazon vezeti a listát a maga 210 pontjával.
Steven bátyó ehhez képest "lemarad" a maga mindössze (tudtommal) 190 pont környéki intelligenciájával.

De az kétségtelen, hogy a világegyetem működését érintő kérdésekkel nem lehet zavarba hozni. :)

lordfreyr 2012.01.26. 14:06:00

@Zsolt9891: Az intelligencia és a tudás nem azonos. A világ legokosabb embere Kim Peek volt hosszú ideig, aki a cipőfűzőjének bekötéséhez sem volt elég intelligens a savantizmusa miatt, de bármit megjegyzett azonnal, egy órán keresztül tudta például sorolni a π számjegyeit, de még egy kör kerületét sem tudta volna kiszámolni, habár nyilván ismerte a képletet. Persze ő a betegsége miatt volt ilyen, tehát rossz példa, de a lényeget tükrözi, miszerint az intelligencia csak a tudás megszerzésében segít, de nem garantálja azt.
Egyébként dr. Hawking egyértelműen az egyik legokosabb ember a világon, de mivel a tudás nem számszerűsíthető egyértelműen, mint az intelligencia, marad a szubjektív vélemény, hogy ki szerint ki a legokosabb. Sanyi szerint ő, szerintem is ő.
süti beállítások módosítása